Vincent Verslavingszorg in Sittard

Vincent van Gogh biedt sinds 18 november 2019 ook ambulante verslavingszorg aan in Sittard.

Vincent Verslavingszorg richt zich op preventie, diagnostiek, stabilisatie en behandeling van lichte tot ernstige verslavingsproblematiek. Met de komst van de nieuwe poli blijft de continuïteit en kwaliteit van verslavingszorg in de regio gewaarborgd. Deze was in het geding door het faillissement van verslavingsinstelling Vincere. Met dit faillissement kwam ook het pand aan de Wilhelminastraat 47 (in Sittard) vrij. Wij hebben besloten ons in ditzelfde pand te vestigen met de poli.

Tegelijkertijd hebben we bekeken, in deze tijd van arbeidsmarktkrapte, of professionals voor de verslavingszorgsector behouden konden worden. Na een sollicitatieprocedure voor uitstromend personeel van Vincere, zijn een aantal oud-medewerkers van de failliete instelling bij ons in dienst getreden. Wij benadrukken dat er geen sprake is van een doorstart van de zorgactiviteiten van Vincere. Er zijn dan ook geen cli├źnten of wachtlijsten overgenomen.

Polibehandeling en online behandeling
Naast de reguliere poliklinische behandeling van verslavingsproblematiek kunnen mensen met een gedragsverslaving (bijvoorbeeld een game- gok-, seks-, social media- of koopverslaving) ook via de website www.vincentverslavingszorg.nl volledig online behandeld worden. Voor behandelingen van Vincent Verslavingszorg is een verwijzing van de huisarts, of een andere behandelaar, noodzakelijk.

Contactgegevens
Vincent Verslavingszorg
Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard
088 - 4787860