Collega Koen Aben ontvangt 'Paul van der Zwart penning'

Koen Aben, SPV bij Vincent van Gogh en fanatiek hardloper / Vincent van Gogh Runner, heeft op donderdag 24 januari 2019 de ‘Paul van der Zwart Penning’ van stichting Socialrun uitgereikt gekregen.

Stichting Socialrun reikt jaarlijks twee penningen uit: één voor een individu, één voor een team. Samen met de penning ontvangen Koen en zijn team de Vincent van Gogh Runners ook het bijbehorende geldbedrag van € 1500. De penning is bedoeld voor een persoon die (of een team dat) zich intensief inzet voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en daarnaast ook het thema ‘antistigmatisering’ op de kaart zet. Want daar gaat het de stichting om; bewustwording van het stigma dat nog altijd op de psychiatrie rust.

Stichting Socialrun organiseert o.a. het jaarlijks terugkerende evenement de Socialrun, de 48-uur durende estafetteloop (555 km) om geld in te zamelen om anti-stigma projecten te kunnen financieren.

Kartrekker
In 2014 deden de Vincent van Gogh Runners voor de eerste keer mee aan de Socialrun. Sindsdien is het team er ieder jaar bij. Met dank aan Koen! Hij nam in 2014 het initiatief om een team te vormen, de organisatie op te pakken en mee te doen met de run. Sindsdien doet hij dit ieder jaar en is hij zonder twijfel de kartrekker van het team.

Naast organisator is Koen een van de hardlopers van het team van Vincent van Gogh. De feestelijke onderscheiding kwam als een grote verrassing voor Koen. De Vincent van Gogh Runners, het bestuur van Vincent van Gogh, zijn collega’s, partner en de organisatie van de stichting zaten allemaal in het complot. Sprakeloos en vereerd nam hij onder luid applaus zijn dubbel en dwars verdiende penning in ontvangst.

 

Foto van links naar rechts: Paul van der Zwart (Socialrun), Koen Aben, Nienke Bouwman (Socialrun) en Frank Bonekamp (Socialrun)