Webinar 'Gamen: hobby of probleem?'

In coronatijd zijn jongeren vaker en langer gaan gamen. Steeds meer ouders maken zich zorgen over hoe vaak en hoeveel hun kinderen gamen. Tijdens het webinar ‘Gamen: hobby of probleem?’ op maandag 8 november van 19.30 tot 20.30 uur krijgen ouders tips over hoe om te gaan met het gamegedrag van hun kinderen.

 

Eerder al merkten onze preventiewerkers bij ouders een grote behoefte aan informatie over gamegedrag. Een vorig webinar over ‘Corona & Gamen’ van april dit jaar was dan ook drukbezocht. Samen met gemeente Venray grijpen we nu de landelijke Week van de Mediawijsheid aan om nog meer ouders te informeren over de nadelen én voordelen van gamen.

Tips over gamegedrag

Tijdens het webinar ‘Gamen: hobby of probleem?’ delen onze preventiewerkers tools en tips waarmee ouders hun kinderen kunnen ondersteunen, zodat gamen een leuke hobby blijft. We leren ouders om te gaan met het gamegedrag van hun kinderen en geven inzicht in hoe je als ouder herkent wanneer het gamen een probleem wordt. Nick Cooiman, tot vorig jaar e-sporter bij Venlose voetbalclub VVV en gamingexpert, zal ik ook spreken tijdens het webinar.

Aanmelden

Ouders kunnen zich aanmelden voor het webinar op maandag 8 november 19.30 tot 20.30 uur via dit inschrijfformulier. Deelnemers krijgen via mail een link toegestuurd om het webinar te bekijken. Inschrijven kan tot en met zondag 7 november.