Webinar Samen Sterk in de Wijk op 28 maart

Kom jij in je omgeving, in de wijk of tijdens je (vrijwilligers)werk mensen tegen met mentale problemen? Dan is de training Samen Sterk in de Wijk iets voor jou. Tijdens het gratis webinar op donderdag 28 maart 2024 tussen 12.00 en 13.00 uur krijg je een voorproefje van de training en kom je meer te weten over de ervaringen vanuit trainingen en een ervaringsdeskundige. Schrijf je in en ervaar wat Samen Sterk in de Wijk voor jouw gemeente of wijk kan betekenen!

 

Over het webinar 

Tijdens het webinar gaan onze preventiewerkers Kim Fokkens en Sandra Smeets en ervaringsdeskundige bij Zelfregie.nl Ruud van den Goor in op de theorie van de training en de ervaringen vanuit trainingen bij verschillende gemeentes. Ruud deelt ook zijn eigen verhaal. Je ontdekt hoe Samen Sterk in de Wijk het taboe op praten over mentale gezondheid doorbreekt en gelijkwaardig contact tussen inwoners bewerkstelligt.  

We nodigen in het bijzonder professionals werkzaam bij gemeenten, welzijnsorganisaties, woningcorporaties en vrijwilligers uit voor dit gratis webinar.

Over Samen Sterk in de Wijk

Ruim 40% van alle Nederlanders krijgt op enig moment in het leven te maken met mentale problemen. Toch houden de meeste mensen deze problemen vaak voor zich. Ze zijn bang dat ze niet begrepen, veroordeeld of buitengesloten worden.

Een open en oprechte benadering maakt het makkelijker voor iemand met een psychische kwetsbaarheid om erover te praten en draagt bij aan een sneller herstel.

De training Samen Sterk in de Wijk:

  • Helpt om de mentale problemen bij een ander te herkennen
  • Geeft handvatten om in gesprek te gaan en steun te geven aan inwoners met mentale problemen
  • Leert je wat je beter wel kunt doen en wat je beter kunt laten
  • Zorgt ervoor dat menen met mentale problemen en hun omgeving elkaar beter begrijpen

Samen Sterk in de Wijk sluit aan bij de taboedoorbrekende campagne Limburg Openhartig.