Je zit soms in een situatie die opgelost moet worden

Een persoonlijke situatie waar je niet verder mee komt? Misschien herken jij je wel in een van deze situaties.

Ik word gek van mezelf

De ene week voel ik me depressief, verdrietig en futloos. Ik trek me dan terug. Een week later voel ik mij ineens heel vrolijk en energiek. Dan bruis ik van de ideeën. Deze wisselende stemmingen maken mij gek.

meer over stemmingsstoornis

Mijn partner is nooit meer vrolijk

Sinds mijn man ontslagen is op zijn werk is hij een hoopje ellende. Ik vind het verschrikkelijk om hem zo te zien. Hij vindt niets leuk en heeft nergens zin in. 'Ik ben een waardeloos mens' zucht hij wel 10 keer per dag.

meer over stemmingsstoornis

Mijn zoon maakt geen contact

Sociaal contact is lastig, hij maakt geen oogcontact met mensen. Motorisch vlot het niet echt en informatie lijkt niet binnen te komen. Hij kan ontzettend in zichzelf gekeerd zijn.

meer over autisme

Ik kan mezelf moeilijk ontspannen en ben heel snel afgeleid

Ontspannen? Wat is dat? Er is altijd wat te doen. Overal zijn prikkels: mijn telefoon, collega's of passanten die hard lachen of gewoon praten, een vogeltje dat voorbij vliegt, gedachten in mijn hoofd, geluidjes. Ik vergeet daardoor steeds waar ik mee bezig was. Ik maak ook veel fouten.

meer over ADHD

Ik heb regelmatig een paniekaanval

Ik heb dan het gevoel dat ik stik, ben duizelig. Ik kan op zo'n moment niet stil blijven zitten en ga meestal rondjes lopen. Van de hartkloppingen word ik nog banger. 'Krijg ik nou een hartaanval?' denk ik dan, terwijl ik enorm zweet.

meer over angststoornissen

Mijn moeder denkt onterecht steeds dat ze ziek is

Mijn moeder denkt echt dat ze zwaar ziek is terwijl we inmiddels weten dat het echt niet zo is. We weten niet waarom ze zich steeds de meest vreselijke ziektes in haar hoofd haalt. Er is geen aanleiding voor.

meer over dwangstoornissen

Met de baby gaat het goed maar mijn vrouw is somber

Mijn vrouw heeft nergens zin in en beleeft geen plezier aan onze baby. Ze wil niet met hem knuffelen en zegt geen 'moedergevoel' te hebben. Ze huilt veel, snauwt me af en slaapt een gat in de dag.

meer over stemmingsstoornissen

Mijn vriendje reageert vaak onvoorspelbaar en overdreven emotioneel

Hij trekt me aan en stoot me af. We hebben veel terugkerende ruzies die heel hoog oplopen. Keuzes maken kan hij niet. Hij kan niet tegen veranderingen. Sinds kort blowt hij.

meer over persoonlijkheidsstoornissen

Ik ben verslaafd aan coke

Wat begon als leuk middeltje op feestjes zo nu en dan, is een verslaving geworden. Ik kan echt niet meer zonder cocaïne. M’n geld is op, ik heb schulden. Mijn lijf gaat kapot en mijn leven ligt stil.

meer over verslaving

Ik hallucineer soms, het maakt me bang

Ik heb een paar keer een psychose gehad. Het is heel eng. Ik hoor stemmen in mijn hoofd en ik zie dingen die er niet zijn. Mijn gedachten zijn dan onsamenhangend. Grip op wat ik denk en voel heb ik op zo'n moment niet meer.

meer over psychose

Mijn vader heeft een zelfmoordpoging gedaan

Het is nog niet zo lang geleden en heeft mijn leven op zijn kop gezet. Ik hou zoveel van hem, ik ben er stuk van. Ik snap er ook niks van. Dadelijk gebeurt het nog een keer? Ik weet niet wat ik moet doen.

meer over suïcidaliteit