Artsen

De veelzijdigheid aan zowel psychiatrische als somatische problemen, maken Vincent van Gogh een ideale plek om ervaring op te doen in zowel psychiatrie, somatiek, acute en chronische zorg.

Je werkt als A(N)IOS psychiatrie binnen verschillende afdelingen. Je krijgt supervisie van meerdere medisch specialisten (afhankelijk van werkplek: psychiater, geriater, neuroloog, huisarts). Ook voer je onderzoeken en behandelplannen uit met betrekking tot psychiatrisch patiënten. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor somatische vragen, zowel in structurele diensten als in oproep (geplande) diensten.

Gewoon anders

Jouw dagelijkse taken kunnen wat verschillen afhankelijk van de afdeling waar jij werkzaam bent. Samen met de psychiater geef je vanuit medisch leiderschap, inhoudelijk sturing en richting aan het team op de afdeling. Je voert de diagnostiek van binnengekomen patiënten uit en stelt een behandelplan op. Samen met jouw supervisor voorzie je in de dagelijkse ondersteuning van de zorg. Je komt veel in aanraking met de wet verplichte ggz (WVggz) en bent aanwezig bij rechtszittingen over patiënten. Voorafgaand bereid je ook de juridische teksten voor.

Naast jouw taken op de afdeling zijn er een aantal dagen in de week gereserveerd voor onderwijs activiteiten. Hier neem je zoveel mogelijk aan deel. Vaak lunch je samen met de andere A(N)IOS die aanwezig zijn om bij te kletsen of ervaringen uit te wisselen. Op maandag is er een overdracht door de Psychiater en door de week heen sluit je aan bij multidisciplinaire overleggen zowel intern als met externe ketenpartners. Samen stippel je uit waar de patiënt behoefte aan heeft. Hierin vervul jij als A(N)IOS een coördinerende rol.

Jouw collega in spe aan het woord:

“Vanuit mijn co-schappen ben ik in contact gekomen met Vincent van Gogh. Zij zijn na mijn coschappen altijd in contact gebleven, waardoor ik na mijn afstuderen meteen aan Vincent van Gogh dacht om mij verder te specialiseren binnen de psychiatrie.” – Bram Slagter (AIOS)

Meer informatie

Wil je als AIOS of ANIOS aan de slag bij Vincent van Gogh? Solliciteer dan op een van onze vacatures of neem direct contact op.