Basisarts en Co-schappen

In opleiding tot specialist

Als veelzijdig opleidingsinstituut kent Vincent van Gogh een duidelijk opleidingsklimaat en beschikt over een goed geoutilleerde wetenschappelijke bibliotheek. Meerdere leden van onze medisch wetenschappelijke staf zijn gepromoveerd. Daarnaast hebben we verschillende langlopende onderzoeksprojecten waarvan die over atypische psychosen, executieve functiestoornissen en psychiatrische fenotypes bij verstandelijk gehandicapten de belangrijkste zijn.

Wij bieden co-assistenten, basisartsen en arts-assistenten (AIOS, arts in opleiding tot specialist) meerdere mogelijkheden voor de invulling van een co-assistentschap, resp. een keuzestage of een wetenschappelijke stage. Geregeld hebben wij AIOS-neurologie voor een facultatieve stage psychiatrie, zoals verslavingszorg en forensische psychiatrie.

Artsen in opleiding tot specialist, opgeleid in België, kunnen hier terecht voor een buitenland stage voor 12 maanden.

Werkzaamheden tijdens het co-assistentschap

Tijdens het co-assistentschap word je ingedeeld op één van onze afdelingen. Op deze afdeling ben je aanwezig bij de opnamegesprekken, de besprekingen met de familie van patiënten en het multidisciplinaire teamoverleg. Je doet verslag van intakes, opnames, psychiatrisch onderzoek, volledige biografie, somatisch onderzoek en behandelplan.

Je werkzaamheden worden afgestemd in overleg met het medisch afdelingshoofd en de arts-assistent van de betrokken afdeling. In de laatste week van de stage verzorg je een korte patiëntendemonstratie voor de co-assistenten en je supervisor.

Meer informatie

Rianne Minten, psychiater
Bram Slagter, psychiater