Poli autisme & ADHD

Op de Poli Autisme en ADHD zijn we op zoek naar een Stagiaire MSc Psychologie.

Een stageplek binnen Poli Autisme & ADHD

Poli autisme & ADHD is een gespecialiseerde poliklinische afdeling binnen Vincent van Gogh op locaties Venray en Venlo. Wij bieden hulp aan volwassenen (18-65jr) met de (vermoedelijke) diagnose autisme en/of ADHD. Aangezien we een gespecialiseerde afdeling zijn, is er veel sprake van comorbiditeit en kom je als stagiair(e) in aanraking met verschillende ziektebeelden. We bieden zowel diagnostiek als behandeling. Op het gebied van diagnostiek kun je denken aan het afnemen van semi-gestructureerde interviews, hetero- en ontwikkelingsanamnese, observatie, intelligentieonderzoek en aanvullende neuropsychologische tests.

Op het gebied van behandeling bieden we o.a. individuele en groepsgewijze cognitieve gedragstherapie, ACT, EMDR/traumabehandeling, psycho-educatie (groeps)training, individuele coaching, farmacotherapie, systeemtherapie en psychomotorische therapie. Er zal samen met jou gekeken worden bij welke diagnostiek- en behandelonderdelen je kunt aansluiten.

Ons hechte, multidisciplinaire team bestaat uit een psychiater, een verpleegkundig specialist, twee GZ-psychologen, een psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog, drie basispsychologen, vier SPV'ers, een systeemtherapeut en vaktherapeuten. Je sluit als stagiair(e) aan bij het multidisciplinaire overleg en wekelijks psychologenoverleg (waarbij onder ander intervisie plaatsvindt).

Heb jij interesse in ervaring opdoen met volwassen met autisme en/of ADHD?

Lijkt het jou leuk om kennis te maken met verschillende ziektebeelden binnen een heterogene cliƫntenpopulatie?
Wil je ervaring op doen met zowel behandeling als (differentiaal)diagnostiek en wil jij je BAPD behalen?
Stuur dan je cv en korte motivatie voor 14 oktober naar Hrm-opleidingen@vigogroep.nl. We vragen je om hierbij om in de het onderwerp van je mail aan te geven op welke plek je solliciteert.

Vincent van Gogh heeft afspraken met de mastervariant Gezondheidszorgpsychologie van de Radboud Universiteit Nijmegen. Dit betekent dat wij eerst studenten vanuit deze masteropleiding plaatsen. Vanuit deze aanwas worden meestal alle stageplekken gevuld. De kans is daarmee klein dat er voor studenten van andere opleidingen stageplaatsen beschikbaar zullen komen binnen onze instelling.