Specialistische centra

Soms is er zorg nodig op een heel specifiek terrein. Vincent van Gogh biedt die zorg in een aantal specialistische centra.

Twee van de specialistische afdelingen hebben het zogeheten TOPGGz keurmerk: het Centrum voor Neuropsychiatrie en het Korsakov Centrum voor alcoholgerelateerde cognitieve stoornissen. Patiënten uit heel Nederland kunnen hier terecht.

Centrum voor Neuropsychiatrie

Het Centrum voor Neuropsychiatrie is specialist in de diagnostiek en behandeling van patiënten met zeldzame of onbegrepen psychiatrische aandoeningen. Ook als een reguliere behandeling niet voldoende is gebleken, zijn wij er voor u. Met een gerichte, persoonlijke behandeling helpen wij u verder.

Lees hier alles over het Centrum voor Neuropsychiatrie en de mogelijkheden

Korsakov Centrum voor alcoholgerelateerde cognitieve stoornissen

In het Korsakov Centrum behandelen we mensen met alcoholgerelateerde cognitieve stoornissen. Wij zijn gespecialiseerd in diagnostiek, behandeling, advies en consultatie. Doel is weer zo goed als mogelijk functioneren in de maatschappij. De focus bij de behandeling ligt op het verbeteren van het cognitief functioneren en het vergroten van jouw zelfredzaamheid.

Lees hier alles over het Korsakov Centrum en de mogelijkheden

Centrum voor Angst & Dwang

Als angst je dagelijks leven beperkt, kan er sprake zijn van een stoornis. Je leven wordt dan geregeerd door je angst of dwang en is aanwezig bij alles wat je doet. Je hebt daar zelf veel last van evenals je omgeving. Heb je eerder behandeling gehad en heeft die niet voldoende gewerkt? Dan kan het Centrum voor Angst & Dwang wellicht helpen.

Het Centrum voor Angst & Dwang is een (landelijk werkend) specialistisch centrum voor behandeling van volwassenen met een ernstige angststoornis. 

Graag meer informatie?  
Bezoek onze website www.angstendwang.nl

 

Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie (IEP)

Ouderen met dementie en zeer ernstig probleemgedrag hebben meer zorg en ondersteuning nodig dan een regulier zorgcentrum doorgaans kan bieden. In het IEP in Venray en Venlo staat een team van medewerkers met ruime ervaring in de psychiatrie en geriatrie zij aan zij. Zij delen hun kennis op het gebied van crisisopvang en behandeling van complexe gedragsproblematiek. Lees hier meer over het IEP.

Centrum voor Persoonlijkheidsstoornissen

Iedereen heeft zijn eigen persoonlijkheid, typische trekjes en eigenschappen die samen je karakter vormen. Persoonlijkheidsproblematiek ontstaat als bepaalde eigenschappen blijvend verhevigen, star of hinderlijk worden. Mensen met een persoonlijkheidsstoornis zetten zichzelf -in hun relaties, vriendschappen, werk of studie- vaak op dezelfde manier klem of hun omgeving krijgt last van hun gedrag. Het Centrum voor Persoonlijkheidsstoornissen biedt intensieve dagbehandeling aan mensen met persoonlijkheidsproblematiek.

Lees meer over de behandelingen binnen het Centrum voor Persoonlijkheidsstoornissen. 

Ervaringen

alle ervaringen