Preventiecursussen vanaf februari/maart 2024

Wil je werken aan je mentale gezondheid om te voorkomen dat psychische klachten verergeren? Of is er iemand in je naaste omgeving die met psychische problemen of verslaving kampt en wil je diegene steunen terwijl je zelf mentaal overeind blijft? Doe dan mee aan een van onze preventiecursussen vanaf februari/maart 2024! Voor verwijzers en collega-zorgprofessionals: maak cliënten en naasten gerust attent op deze preventiecursussen.

 

Ons totale preventie-aanbod vind je op onze website bij www.vvgi.nl/preventie. Klik op de link bij de cursus voor meer informatie en aanmelden.

VOL! De Mat: training interactievaardigheden voor naasten

In deze training staat het oefenen van vaardigheden in het contact met de naaste met psychische en/of verslavingsproblemen centraal. Bijvoorbeeld: “Hoe spreek ik mijn familielid aan op zijn/haar gedrag zonder het contact te schaden? Hoe geef ik mijn grens aan? Wanneer help ik wel/niet? Maar ook: ‘wat zijn mijn eigen behoeften? En hoe voorzie ik daarin?”

Start: woensdag 21 februari
Plaats: Venray
 
5-Stappen Methode: cursus voor naasten van mensen met een verslaving

Groepscursus om je te helpen omgaan met middelengebruik van een naaste, gericht op het verkrijgen van kennis en inzicht, omgaan met de situatie en steun zoeken.

Start: woensdag 28 februari
Plaats: Roermond
 
Beter slapen doe je zo: cursus voor volwassenen met slapeloosheid

Groepscursus voor volwassenen met slapeloosheid die hier actief aan willen werken. In de cursus krijg je praktische tips en oefeningen over normale slaap, factoren die slaap negatief beïnvloeden en vaardigheden om de slaap positief te beïnvloeden.

Start: donderdag 29 februari
Plaats: Venlo

Opkomen voor jezelf: training om met sociale situaties om te gaan

Voel je je ook niet altijd op je gemak in gezelschap? Vind je het weleens moeilijk om voor jezelf op te komen? Soms kan dit een belemmering vormen in de omgang met anderen. De training ‘Opkomen voor jezelf voor volwassenen’ biedt dan uitkomst.
I.s.m. MEE en Synthese

Start: donderdag 7 maart
Plaats: Venray

Psychiatrie en/of verslaving in de familie

Cursus voor naasten van mensen met psychische en/of verslavingsproblemen. Informatie, tips, oefenen van vaardigheden en steun van anderen staan centraal in deze cursus. Met als doel meer grip op de situatie te krijgen en meer rust te creëren.

Start: dinsdag 12 maart
Plaats: Venray