Activiteiten

Ervaar, raak geïnspireerd, deel kennis, leer over nieuwe ideeën; doe ook mee met de beweging Servaas Vitaal. We organiseren regelmatig activiteiten waaraan iedereen kan deelnemen.

Deze activiteiten vinden plaats in het kader van Servaas Vitaal. Hierin werken we positief en gebiedsgericht aan mogelijkheden, samen met andere partners in het (zorg)ecosysteem om van Servaas een vitale wijk te maken. Waar allerlei ingrediënten uit het normale leven in samenhang worden ingezet om de plek beter te maken voor een ieder die er woont, werkt en op bezoek is. En waar zorg laagdrempelig toegankelijk beschikbaar en betaalbaar is voor wie deze nodig heeft.


Donderdag 25 mei 2023 

Een terugblik op de Servaas Vitaal Inspiratiemiddag 

Afgelopen donderdag 25 mei, gonsde het op en rond Servaashof in Venray van de innovatie! Tijdens de inspiratiemiddag van Servaas Vitaal toonden verschillende organisaties ontwikkelingen op gebied van zorgtechnologie. 

Een wandelroute bracht bezoekers langs verschillende innovaties. Van medische hulpmiddelen bij Medisch Centrum Antoniusveld tot meditatie bij het GZ plein tot VR brillen. Van alles was er te zien en beleven. Futuroloog Mike van Rijswijk nam ons mee in de ontwikkelingen op gebied van zorgtechnologie en robotisering. Eén ding is duidelijk, de ontwikkelingen gaan snel. Zijn advies: blijf nieuwsgierig en jong van geest.

De kracht van de ontmoeting

Het mooie van deze dag was dat de kracht van de ontmoeting weer duidelijk zichtbaar werd. Bijvoorbeeld: door deze wandeling ontmoetten zorgverzekeraar en cliënt elkaar. Medewerkers van het zorgkantoor zagen met eigen ogen wat de robotkat voor de cliënt betekent. Of de ontmoeting tussen een jonge vrijwilligster die van een oud-medewerker leert hoe de nachtdienst 60 jaar geleden was. Of een leverancier die zelf ziet hoe het product ontvangen wordt door de eindgebruiker. Een ander prachtig voorbeeld: bij de presentatie van futuroloog Mike van Rijswijk werd erg enthousiast gereageerd op de mogelijkheden om langer thuis te blijven wonen met behulp van (zorg)technologie. 

Indruk

Dit filmpje geeft je een indruk van de dag! Wil je meer weten over Servaas Vitaal? Mail dan naar vvgservaas-vitaal@vigogroep.nl