Homeparty

Voorlichtingsbijeenkomst over alcohol en drugs en opvoeden

Een Tupperware-party, maar dan anders. Als ouder/verzorger met een kind in de puberleeftijd nodig je andere ouders uit bij je thuis voor
een voorlichtingsavond over opvoeding en alcohol en drugs. 

Voor jongeren verandert er veel tussen hun twaalfde en achttiende jaar. Jongeren maken in die periode een snelle lichamelijke en geestelijke ontwikkeling door. Ze ontwikkelen een eigen persoonlijkheid en willen hun eigen weg gaan. Dingen uitproberen hoort bij het volwassen worden. Jongeren experimenteren met van alles: uiterlijk, seksualiteit, roken, drinken en drugs.

Nieuwsgierigheid, invloed van vrienden en erbij willen horen zijn voor jongeren belangrijke redenen om een eerste sigaret te gaan roken, het eerste biertje te drinken of joint te roken.

Inhoud van de Homeparty

Tijdens de Homeparty krijg je informatie over alcohol en drugs, met een nadruk op wat je als ouder en opvoeder hierover moet weten.

“Het is fijn om hier met andere ouders over te praten en zorgen te delen.”

Je leert hoe je de signalen (lichamelijk en psychisch) van middelengebruik kunt herkennen. Je krijgt handvatten om het gesprek aan te gaan met je zoon of dochter en praktische tips om hem of haar weerbaar te maken tegen verleidingen. Er is ook volop ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

Praktische informatie

  • Duur: max. 2,5 uur
  • Voor: Ouders en verzorgers van jongeren tussen 12 en 23 jaar. Groepsgrootte in overleg. In overleg vindt er tegelijkertijd een een bijeenkomst voor jongeren plaats.
  • Kosten: geen
  • Regio: Noord- en Midden-Limburg

Interesse in deelname of meer informatie? Stuur gerust een een mail of laat een terugbelverzoek achter voor de afdeling Preventie via de onderstaande contactgegevens.

preventie@vvgi.nl
088 - 47 87 817