Rookvrije zone rondom Dienstencentrum is een feit!

Maandag 11 maart 2019 hingen onze bestuursvoorzitter Jolande Tijhuis en manager Vincent Verslavingszorg Martijn Derks het eerste bord op dat de rookvrije zone aangeeft rondom het Dienstencentrum in Venray.

De rookvrije zone geldt voor iedereen die in het Dienstencentrum werkt of die de locatie bezoekt.

Waarom doen we dit?
Geleidelijk aan bewegen wij ons naar een rookvrije organisatie. Als zorgorganisatie willen wij een gezonde levensstijl van onze medewerkers, cliƫnten en bezoekers stimuleren. We willen het goede voorbeeld geven aan cliƫnten en anderen op het gebied van een gezonde leefstijl. Daarom hebben wij ons ook aangesloten bij de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR).

Jaarlijks sterven er in Nederland meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van tabaksverslaving. Een onacceptabel feit vindt de alliantie, opgericht door de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. De alliantie wil, samen met alle organisaties die zich hebben aangesloten, dat Nederlanders zo lang mogelijk fit en gezond blijven.

Alle meewerkende organisaties bundelen hun krachten en pleiten voor wettelijke maatregelen om kinderen rookvrij op te laten groeien en rokers handvatten te geven om te stoppen met roken. ANR zet zich in voor een effectief tabaksontmoedigingsbeleid, meer niet-rokers en meer rookvrije omgevingen.

Werk je mee om ons rookvrij te houden? Dankjewel!