Socialrun: Wij zijn erbij!

Na vier succesvolle deelnames aan de non-stop estafetteloop Socialrun begon het weer te kriebelen. We waren er dus wederom bij: Socialrun 2018!

Met 23 (familieleden van) collega's die elkaar in meer of mindere mate of zelfs helemaal niet kennen, kwamen we van 21 t/m 23 september weer voor een grote uitdaging te staan. Terwijl de regen met bakken uit de lucht viel brachten wij 48 uur lang met elkaar door in twee busjes en twee campers, waarbij onze hardlopers (begeleid door fietsers) tussentijds een afstand van 555 kilometer in estafette aflegden. De een wat beter voorbereid dan de ander, maar met de verbindende factor: enthousiasme! Het was afzien, doorbijten, gezelligheid, plezier en nog meer afzien. De verbondenheid in het team was groot.

Wij deden dit alles voor het goede doel. Ons team 'Vincent van Gogh Runners' haalde ruim €5200 op!
 
Anti-stigma
De Socialrun werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. Het is een sportief (loop)evenement met als doel bewustzijn te creëren rondom het thema (de)stigmatisering. Het geld dat wordt opgehaald, wordt gebruikt om destigmatiseringsprojecten op te starten. Jaarlijks neemt het aantal deelnemende teams (afkomstig uit de ggz en aanverwante organisaties) toe. Dit jaar stonden er 33 teams aan de start van Socialrun in Soesterberg. Het (de)stigmatiseringsthema wordt steeds groter uitgedragen. Vincent van Gogh ondersteunt dit doel van harte en wil door het jaarlijks afvaardigen van een team haar steuntje bijdragen aan deze mooie ontwikkeling.
 
www.socialrun.nl