Test je drugs

Drugs gebruiken is nooit zonder risico. Daarom is het goed om jezelf te informeren over de werking en risico’s van een middel. Laat je drugs testen!

In Nederland kun je je drugs laten testen, en daar mogen we eigenlijk best blij mee zijn. Want als je je drugs test dan weet je precies wat en hoeveel er van iets in zit. Zo verklein je de risico’s. Het kost niks, het is anoniem, dus wat let je?

Welke drugs kun je laten testen?

Vrijwel alle drugs kun je laten testen (XTC, cocaine, speed, ketamine, LSD, etc.). Drugs die je niet kunt laten testen zijn: paddo's, medicijnen, hasj en wiet, anabolen, alcohol, smartshopproducten en grondstoffen voor drugs.

Hoe gaat de test in zijn werk?

Pillen
Voor pillen hebben we een herkenningssysteem. Aan de hand van de uiterlijke kenmerken van een pil (o.a. diameter, dikte, kleur en logo) en een zuurtest wordt gekeken of de pil voorkomt op de herkenningslijst. Op deze lijst staan pillen die in de afgelopen periode meerdere keren in het laboratorium geanalyseerd zijn. De lijst wordt wekelijks geüpdatet. Wanneer de pil op deze lijst staat, krijg je meteen de uitslag te horen. Je hoort wat en hoeveel erin zit. Wordt de pil niet herkend, dan kun je de pil laten opsturen naar het laboratorium.

Poeders, capsules, vloeistoffen (etc.)
Om precies te kunnen nagaan welke stoffen de drugs bevat en hoeveel, worden deze doorgestuurd naar het laboratorium. Bij poeders en capsules wordt er wel meteen een zuurtest gedaan om een indicatie te krijgen om welk middel het gaat. Van poeders hebben we ongeveer 150 mg nodig voor een analyse in het laboratorium. Van vloeistoffen hebben we minimaal 0,5 ml nodig (en max 10 ml). LSD samples worden altijd gekwalificeerd met behulp van een zuurtest. Wil je kans maken op een kwantitatieve analyse, dan moet je in ieder geval 2 aaneengesloten zegels opsturen en zoveel mogelijk informatie geven over de zegels.

Uitslag
Na een week kan je bellen voor de uitslag. Je krijgt dan de volledige laboratoriumuitslag. Voor sommige middelen (GHB en LSD) duurt dit langer (2 weken). Ook wanneer het erg druk is, kan het iets langer duren voor de uitslag er is. 

Waar kun je drugs laten testen?

Vincent van Gogh heeft een locatie waar je als consument je drugs kunt laten testen. 

Drugstestservice Roermond, Laurentiusplein 10
Hier kun je op donderdagmiddagen tussen 16.00 en 18.00 uur terecht*. Actuele informatie vind je op www.drugs-test.nl of bel (088) 478 78 17 voor meer informatie.

*Bij uitzondering van feestdagen, check voorafgaand van uw bezoek www.drugs-test.nl voor actuele informatie over de openingstijden.