Vrijwilligerswerk

Wij kunnen niet zonder onze vrijwilligers. Daarom zijn wij - medewerkers en cliënten - bijzonder blij met iedere vrijwilliger. Voor ons zijn vrijwilligers onmisbaar! Nieuwe vrijwilligers zijn daarom ook van harte welkom.

Naast de professionele hulpverleners staan vrijwilligers. Samen maken wij ons sterk voor mensen die naast de zorg die ze ontvangen kunnen genieten van extra aandacht. Want persoonlijke aandacht draagt bij aan het herstel van onze cliënten. Daarom is de inzet, betrokkenheid en het enthousiasme van onze vrijwilligers belangrijk.

Kennis maken

Wil je als vrijwilliger bij ons aan de slag, dan beginnen we graag eerst met een kennismaking. Tijdens dit kennismakingsgesprek bespreken we onder andere elkaars mogelijkheden en verwachtingen, welk vrijwilligerswerk het beste bij je past en welke ‘match’ we kunnen maken. Wij hanteren een proefperiode. In deze periode bekijken we samen of het gekozen vrijwilligerswerk ook bevalt. Vóór aanvang van de proefperiode word je in ons systeem ingeschreven. Dan ben je verzekerd tijdens je vrijwilligerswerk en kun je aanspraak maken op reiskostenvergoeding. Als er geen match is, zoeken we samen een andere activiteit of locatie. We willen graag dat je op de goede plek zit!

Wat kunnen we van elkaar verwachten?

Voorwaarde voor vrijwilligerswerk: de vrijwilliger moet 18 jaar of ouder zijn. Voor maatjes hanteren wij een minimum leeftijd van 21 jaar. Wij verwachten van jou dat je vriendelijk en respectvol bent. Om prettig met elkaar samen te werken is het belangrijk dat je gemaakte afspraken nakomt. Je hebt geen speciale opleiding nodig. Wij vinden geduld, trouw, inzet en interesse in mensen belangrijk. 

Wat kun je van ons verwachten:

  • een prettig werkklimaat
  • een vrijwilligersovereenkomst, verzekering en reiskostenvergoeding
  • diverse scholingsmomenten
  • eenmaal per jaar een gezellige vrijwilligersmiddag of -avond
  • een contactpersoon voor de dagelijkse begeleiding en evaluatie, waar nodig ondersteuning door de vrijwilligerscoördinator.

Interesse of meer weten?

Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk bij Vincent van Gogh of zie je op dit moment geen passende vacature? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinatoren voor een vrijblijvend gesprek. Melanie Swinkels en Marjo Korsten vormen samen als vrijwilligerscoördinatoren het Vrijwilligerspunt voor Vincent van Gogh. Zij helpen je graag verder!