Congres AMBIT in de praktijk

Op dinsdag 26 maart 2024 organiseren Vincent van Gogh, Altrecht en AMBIT-Expertise het congres 'AMBIT in de praktijk'. Samen gaan we tijdens het congres aan de slag om complex gedrag beter te begrijpen en het mentaliserend vermogen te behouden.

AMBIT is een werkwijze gericht op het zo goed mogelijk kunnen behouden van je mentaliserend vermogen in de omgang met mensen met ernstige complexe problematiek. Doordat gedrag soms zo onbegrijpelijk is, zijn we soms geneigd om het af te wijzen en/of regels en grenzen te stellen. Terwijl het gedrag, als we beter kijken, misschien toch te begrijpen is.

Bij het congres 'AMBIT in de praktijk' op dinsdag 26 maart 2024 proberen we moeilijk gedrag beter te begrijpen en onderzoeken we op welke manier hulp ook daadwerkelijk helpend kan zijn. We laten je zien hoe je kan interveniëren zodat het mentaliserend vermogen van cliënten én dat van jezelf wordt hersteld en wat je kan doen om desintegratie en rigiditeit in systemen te voorkomen.

Programma

In de ochtend verdiepen we ons in AMBIT tijdens de plenaire lezingen van AMBIT-deskundigen Dr. D. Bevington, Dr. P. Fuggle en S. Knapen. In de middag is er ruimte om kennis te maken met verschillende AMBIT-tools en inzichten vanuit onze dagelijkse praktijk in verschillende workshops.

09.00 - 09.30 uur: Inloop en registratie
09.30 - 09.40 uur: Opening door dagvoorzitter Miep Koch 
09.45-12.15 uur: Plenaire lezingen (lezingen in het Engels)

  • Seeing through difficult behavior door Saskia Knapen 
  • Making help actually helpful door Peter Fuggle 
  • Mentalizing systems door Dickon Bevington

12.15 - 13.15 uur: Lunch
13.15 - 16.00 uur: Workshops

  • Leren op het werk door Maarten van Westen en Petra Linsen
  • Werken met je cliënt/destructief gedrag door Ilse Borra en Esther Spuijbroek
  • Werken met je team: thrive meeting door Saskia Knapen en Rozemarijn van Duursen
  • Werken met je netwerk door Lennert de Heer en Kimberley van den Akker
  • Werken met het desintegration grid door Mariëlle Thoonen, Chantal Withoot en Lieke Vedder

16.15 - 17.00 uur: Rondetafelgesprek o.l.v. dagvoorzitter Miep Koch

Inschrijven

We zien vakgenoten heel graag op dinsdag 26 maart 2024 om samen de werkwijze van AMBIT verder te ontdekken. Alle ggz-professionals die interesse hebben in AMBIT en andere geïnteresseerden zijn welkom. Accreditatie voor psychiaters, psychologen, SPV'ers en verpleegkundigen is in aanvraag. Deelname kost 150 euro. 

Bekijk via de links in het kadertje de gedetailleerde info over het programma, de sprekers, de praktische info, de congresorganisatie en schrijf je in. Wees er snel bij, want de plekken zijn beperkt.

Tot dan!

Vincent van Gogh, Altrecht en AMBIT-Expertise