Stichting Patiëntenvertrouwenspersoon

Heb je als cliënt vragen of advies nodig over jouw rechten tijdens je opname en/of heb je te maken met (ambulante) verplichte zorg volgens de Wet verplichte ggz ? Dan kun je terecht bij de patiëntenvertrouwenspersoon, afgekort ook wel pvp genoemd.

De pvp is niet in dienst van Vincent van Gogh maar van de onafhankelijke Stichting PVP. De pvp behartigt je belangen, helpt je ook bij het formuleren van een klacht en doet niets zonder jouw toestemming. Hulp van de pvp is gratis. Ook jongeren die behandeld worden binnen de ggz kunnen op de pvp rekenen.

Meer informatie over de Stichting PVP, KLIK HIER


Helpdesk Stichting Patiëntenvertrouwenspersoon 

0900-444 8888 
helpdesk@pvp.nl

Chatten met pvp
Je kunt voortaan ook via een chat anoniem ondersteuning krijgen van een patiëntenvertrouwenspersoon (pvp). Indien mogelijk wordt de vraag of klacht direct via de chat afgehandeld. Mocht er persoonlijke of telefonische ondersteuning nodig zijn en je gaat daarmee akkoord, dan kan dat alsnog worden geregeld.
De chat is bereikbaar via www.pvp.nl


Wvggz of Bopz?
Vanaf 1 januari 2020 wordt de verplichte zorg in de ggz geregeld door de Wet verplichte ggz (Wvggz). Het kan zijn dat voor u nog de oude Bopz wetgeving geldt, wanneer u voor 1 januari 2020 verplichte zorg opgelegd hebt gekregen. Cliënten die vrijwillig opgenomen zijn of met verplichte zorg (Wvggz) verblijven in een ggz-instelling, psychiatrische afdeling van een ziekenhuis of forensische kliniek, hebben recht op de ondersteuning van een patiëntenvertrouwenspersonen (pvp).

Anderstalig
Steeds vaker wordt er door cliënten die de Nederlandse taal niet beheersen contact gezocht met een pvp. Om ook deze cliënten goed te kunnen informeren over de rol en taak van een pvp is er nu informatie beschikbaar in diverse talen.

Patientenvertrouwenspersonen werkzaam bij Vincent van Gogh

Kim Klinkenberg
Bereikbaar: maandag t/m donderdag via 06 - 82 98 67 48 


Bereikbaarheid pvp tijdens coronamaatregelen
Contact van de pvp met cliënten kan via de telefoon, de chat en e-mail. De cliënt heeft echter te allen tijde recht op face2face (live) contact met de pvp.
De pvp beperkt indien nodig het bezoek aan de afdelingen. Indien de pvp face2face contact wil plannen met een cliënt zal hij of zij vooraf contact met de afdeling/kliniek opnemen om dit te organiseren. Hierbij worden de maatregelen van het RIVM en Vincent van Gogh altijd in acht genomen.