123Consultatie: B2B in de ggz

U kent het vast: als professional in de zorg of welzijn hebt u soms behoefte aan een frisse blik. Iemand die meekijkt, een expert die met u samenwerkt aan een lastig vraagstuk of een passende oplossing heeft voor de cliënt of patiënt. 123Consultatie brengt professionals met elkaar in contact via een platform of app. Het is 100% veilig en eenvoudig in gebruik. U kunt snel weer verder.

123Consultatie biedt u toegang tot een omvangrijk netwerk van consultatiegevers met verschillende expertises, zowel binnen als buiten uw regio. In dit netwerk kunt u gericht zoeken op specialisme, regio of doelgroep. Zo kan een huisarts of POH-ggz gemakkelijk een ggz-professional raadplegen om te overleggen over de zorg voor een cliënt. Of kan een ggz-professional een externe zorgprofessional met een specifieke expertise consulteren.

123Consultatie ondersteund vanuit drie functies:

  • Zoeken en sociale kaart
  • Consulteren en samenwerken
  • Ontzorging van de administratie

De voordelen

  • Snel antwoord op vragen. 91% van de vragen worden dezelfde dag opgepakt. Door iemand even kort mee te laten kijken, komt u tot een betere afweging. U voorkomt onnodige verwijzingen. Zo verbetert de samenwerking en neemt ieders expertise toe.
  • Verder kijken dan de eigen regio. Een sociale kaart maakt zichtbaar wie over welke kennis beschikt en waar deze persoon zich bevindt. Dit stimuleert om verder te kijken dan uw eigen regio en zorgt ervoor dat specifieke vraagstukken bij de juiste zorgprofessional terechtkomen.
  • Geen omkijken naar administratie. Het aantal administratieve handelingen neemt met ongeveer 70% af. Registratie is eenvoudig.
  • Kwaliteit. Gebruikers beoordelen de kwaliteit van 123Consultatie met een 7,7. Ze geven aan dat de duur van consultaties afneemt, dat samenwerking aantoonbaar verbetert en dat ze elkaar ook op andere vlakken beter vinden.