Master Mind: leren omgaan met cognitieve problemen

Master Mind is een praktische vorm van neuropsychotherapie waarmee cliënten hun cognitieve vaardigheden verbeteren. Het effect? Verbetering van het behandelresultaat en verkorting van de behandelduur. Vincent van Gogh is de enige specialistische ggz-zorgaanbieder die Master Mind structureel binnen de zorgprogramma’s aanbiedt en wetenschappelijk evalueert.

Cognitieve vaardigheden verbeteren
Bij mensen met een ernstige psychiatrische aandoening kunnen cognitieve beperkingen de behandeling bemoeilijken. Ze zijn bijvoorbeeld snel afgeleid, verliezen vaak de rode draad en kunnen informatie moeilijk onthouden. Dat leidt tot frustraties bij de cliënt en onbegrip bij de omgeving. Het verbeteren van de cognitieve vaardigheden van de cliënt maakt de weg vrij voor herstel.

Combinatie van real-life en online
Master Mind optimaliseert cognitieve en strategische vaardigheden, zoals concentratie, informatieverwerking en planning. De behandeling bestaat uit groepsbijeenkomsten die worden ondersteund met individuele online opdrachten. De praktijkgerichte benadering maakt het makkelijker om met moeilijke situaties om te gaan en beter controle te houden. Ook geeft het de behandelaar een beter inzicht in het leervermogen van de cliënt.

De voordelen

  • afgeleid van evidence-based cognitieve strategietrainingen
  • sterke combinatie van face-to-face contact en e-health
  • praktische inslag
  • cliënten behouden meer controle over probleemsituaties
  • structureel ingebed in zorgprogramma’s van Vincent van Gogh
  • wetenschappelijke evaluatie

Download de factsheet 'Master Mind'.