Zorgkrachtvanu

In de zorg is weinig meer vanzelfsprekend. Cliënten worden ouder, wonen langer thuis en zijn nadrukkelijk zelf aan zet. Zorg wordt vraaggestuurd. En die vraag verandert voortdurend. Daarom gaan we in het experiment Zorgkrachtvanu op zoek naar nieuwe antwoorden op deze steeds veranderende en complexe zorgvragen.

Over organisatiegrenzen heen
Het hart van zorgprofessionals ligt bij het werken voor de cliënt. Maar de bureaucratie zorgt voor weinig mogelijkheden om over de grenzen van je organisatie heen te stappen. Binnen Zorgkrachtvanu verdwijnen deze barrières. Deelnemers van Zorgkrachtvanu werken over de grenzen van de eigen organisaties heen. Zo werken ze samen aan continuïteit in de beste zorg voor cliënten, op het juiste moment.

Samen experimenteren
Zorgkrachtvanu is een uniek samenwerkingsverband tussen Vincent van Gogh, een aantal zorgaanbieders in onze regio, Fontys Hogescholen, Gilde Opleidingen en ZorgaanZet. Het is een bijzonder experiment waarin zorgorganisaties en opleiders onderzoeken hoe we de zorg steeds slimmer en innovatiever kunnen organiseren. In een lerende community van enthousiaste en ondernemende zorgprofessionals die de zorg aan cliënten willen verbeteren op plekken waar die het hardst nodig is. En die hun talenten en kwaliteiten optimaal willen inzetten en ontwikkelen. Samen werken ze aan duurzame inzetbaarheid van zorgmedewerkers.

Onze ambitie
Goed toegerust zijn voor de zorg van morgen. Aansluiten op de actuele behoeften van de cliënt, de organisatie en de professional. Zodat we betere zorg kunnen leveren, de cliënttevredenheid stijgt en zodat kwalitatief geschoold personeel sneller inzetbaar is. We willen nieuwe en goede perspectieven voor professionals in een complexe en veranderende zorg.