Praktische info stemmingsstoornissen

Alle praktische informatie voor je op een rijtje gezet.

Verwijzing

Voor een behandeling bij Vincent van Gogh heb je een verwijzing nodig. Je kunt je dus niet zelf aanmelden. Maak een afspraak met jouw huisarts (of andere behandelaar) om je problemen te bespreken en een verwijzing te vragen.

Vincent van Gogh werkt er aan om de wachttijden zo kort mogelijk te maken. Onze gemiddelde wachttijden vind je hier: Wachttijden.

Kosten

Geestelijke gezondheidszorg valt (grotendeels) in het basispakket en dus valt de zorg of behandeling die je bij Vincent van Gogh ontvangt ook onder het verplichte eigen risico. Daarom betaal je een landelijk vastgesteld eigen risico aan jouw zorgverzekering. Dit geldt al voor een intakegesprek of bij opname.

Contact

Bij de uitnodiging voor een intake of start van de behandeling krijg je onder andere de contactgegevens van de locatie waar je moet zijn en naam van jouw zorgverlener of behandelaar.

Wil je contact opnemen met de centrale receptie van Vincent van Gogh of een van onze behandellocaties: kijk hier.

Folders

Activerende dagbehandeling
IHT Noord-Limburg

IHT Midden-Limburg
Poli Suïcidepreventie

Interessante links

Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie
Het Nederlandse Kenniscentrum Angst en Depressie heeft als doel de kwaliteit van de hulpverlening aan mensen met angst- en stemmingsstoornissen te verbeteren.

Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen
Het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen streeft ernaar in Nederland de zorg voor mensen met een bipolaire (manisch-depressieve) stemmingsstoornis te verbeteren. Een tweede doel is de meest actuele kennis over deze aandoening te verzamelen, ontwikkelen en verspreiden.

MIND Blue
MIND Blue brengt mensen met en zonder depressieve klachten in beweging door hen te informeren, inspireren, motiveren en te ondersteunen. Mind Blue is voor en door mensen met depressieve ervaringen en vormt samen met organisaties in Nederland een beweging.

Depressie Vereniging
De landelijke Depressie Vereniging is een patiëntenvereniging van en voor mensen met een depressie en hun naasten.

Plusminus
Plusminus, voorheen bekend onder de naam Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen, zet zich in voor mensen met een bipolaire stoornis (ook wel manisch-depressieve stoornis genoemd) en hun direct betrokkenen.